Så fungerar vaccinationsbeviset vid resa utomlands

Vi hoppas ju att höstens träningsläger skall kunna ske som planerat på Åland. Så från 1 juli bör alla fullvaccinerade ansöka om EU Covid-bevis. Läs information enligt länken.

Om det sedan hjälper beror ju på vilken “färg” Finland klassar att Sverige har vid tillfället:

Förtydligande och förenkling av kraven, när de ställs av medlemsstaterna på grundval av deras egna beslutsprocesser:

  • Resenärer från grönområden: inga begränsningar
  • Resenärer från orange områden: medlemsstaterna kan kräva ett test före avresan (snabbt antigen eller PCR). 
  • Resenärer från röda områden: Medlemsstaterna kan kräva att resenärerna sätts i karantän, såvida de inte har ett test före avresan (snabbt antigen eller PCR).
  • Resenärer från mörkröda områden: icke-nödvändiga resor bör starkt avskräckas. Kravet på testning och karantän kvarstår.

https://nyheter24.se/nyheter/962700-sa-fungerar-vaccinationsbeviset-vid-resa-utomlands

Published by

Lennart "Laxen" Axelsson

"Laxen" abonnerade under 25 år på sekreterarfunktionen. Gör år 1998 styrelsecomeback, denna gång som UK. Hade överlåtit elitbowlandet till "Smolten", men som UK har han tvingats återta en plats i A-laget för att pressa gubbarna lite. Spelar dock hellre bridge, golf eller trav. Kan mest Elvislåtar i hela klubben. Är numer pensionist och har fullt upp med golf, musik och Hovets Supportertrav och som ansvarig för Hofvets web-sida. Favoritöl - Mariestad 0,5 liter på flaska är obetalbar när KP ändå betalar. Favoritmat - allt utom vegetariska rätter och vissa sk delikatesser gjorda på inälvor. Beställer därför alltid Pepparstek och rapporterar index till Svensson. Ytterligheterna är Tallin =10 poäng, Rom=0 poäng. Favorithäst - Den delägda PRINCE LURIFAX har nu, efter hyggliga resultat, exporterats till Finland och istället har PHOTOBOY förvärvats, även han, i träning hos Peter Untersteiner. Han har startat bra och deltagit i flera V75-lopp och t o m kommit femma i final. Favoritbil - Volvo, sedan 40 år. Nu S 80, mest för att det är för jobbigt att byta. Men har dessutom en Audi A8 mest som "veteranbil". Har bytt ut Veteran-Audin till en modernare A6:a, men sedan 2018 torskat dit på en diesel - FORD Combi. Laxen hade nyss en 70-årsfest för 100 personer men fortsätter trots den ansenliga åldern att spela i A-laget. För att inte tappa platsen har han i början av 2015 fått en pacemaker och gjort HIS-ablation, så nu fungerar kroppen som en robot. Skall bli spännande att se om bowlingspelet kan blir robotliknande. Vore inte så dumt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *